KB sierbestratingen

Deze kleine stadstuin moest de rust en warmte van een Toscaanse tuin uitstralen. Om een Toscaanse karakter te ontwikkelen, zijn er drie rustgevende kleuren steen gebruikt. De linkerborder loopt parallel aan de schutting. Er is met hoeken gewerkt om meer dimensie aan de tuin te geven. De tuin is langer dan breed. Daarom zijn de stenen horizontaal gelegd.

Hier zien we natuurstenen platen in wildverband. De border aan de rechterzijde is verhoogd. Deze border loop parallel aan de schutting. Aan de linkerkant zien we  een gazon om  de tuin toch een groen aanbeeld te geven.

In deze grote tuin zijn verschillende paadjes tussen de borders aangebracht.  Door de oud gebakken walen ontstaat een klassiek Hollands beeld. Door de bomen en grote struiken is de tuin net een klein park. Kortom, een gezellige knusse Hollandse tuin met verschillende dimensies.

Dit vakantiehuis is bestraat met pura tegels in de kleur antraciet. De donkere tegels kleuren mooi met de witte muren en het rood in de raamluikjes. Het gehele straatwerk is in elleboogverband gelegd. Zo krijgt het huisje in boerderijstijl iets van deze tijd met zich mee. De gelige cirkel breekt het donkere

In deze tuin zien we harde en strakke lijnen voor een modern aangezicht. Langs het symmetrische gazon loopt een kleine border om de tuin levendig te maken, zonder de moderne uitstraling aan te tasten. Uiterst links in de foto is een deel van het terras te zien gevolgd door  een strakke border die parallel loopt aan de schutting.

Toscaanse rust

Egaal

Hollands parkje

Natuur en strak

Strakke symmetrie

Projectlijst

Realiseert uw droomtuin!

“Mediterraans en met een fijne zithoek die zowel ‘s winters als zomers benut kan worden” was de wens van deze opdrachtgever. Behalve de bestrating, zijn er een olijvenboom, een nieuwe haag en een hoogwaardige terrasoverkapping geplaatst. De olijvenboom is het pronkstuk van de tuin, dat ‘s avonds nog eens extra wordt benadrukt door verlichting.

Mediterraanse tuin

De oorspronkelijke vorm van de borders was bol, waardoor het pad van breed naar smal en weer naar breed liep. De borders zijn nu rechtgetrokken . Aan de linkerkant is een nieuwe cirkel gemaakt, die aansluit op de vergrote middelste cirkel. Aan de rechterkant is een putje geplaatst voor het afvoeren van regenwater. De borders zijn nu tevens verhoogd.

Cirkels in een strak design

Deze moderne tuin is modern en strak ingericht. De wens van de klant was grijstinten. De hoge plantenbakken met een uitstulpende sierrand zijn de blikvangers. Het primio banenverband zorgt voor een wat minder kil aangezicht, maar houdt de tuin strak.

Lage bakken in grijstint

Geheime zitplaats

 Wandelen in het park, geeft rust en voldoening. Dat gevoel wilden wij ook in deze tuin aanbrengen. Dit zomerhuisje met redelijk grote tuin en aangrenzend beekje, is ingericht met verschillende paadjes en vlonders. Op iedere plaats in de tuin dus een ‘geheime zitplaats’. Het grijze contrast van de waaltjes met het groen van de buxussen, maakt deze tuin rustig.

Voor een zonnig maar modern uiterlijk is hier gekozen voor puras toscaanse tegels in wildverband. De tuin is tropisch en zonnig, maar verliest zijn strakke uiterlijk niet. 

Tropisch wildverband

Wanneer men denkt aan een boerderij, denkt men aan een groot erf en een knusse tuin met veel ruimte. Die ruimte wilden wij hier bewaken. Door het gebruik van koppelstones in drie warme kleuren, blijft de boerderij speels. Het groene gazon geeft een warm en Hollands contrast met de rode koppelstones.

Zonnige boerderij

Deze voortuin is strak en modern. Door de strakke bloembakken wordt het strakke geheel nog eens extra aangezet. De kleur van het crème grind en de grijze border randen geven het geheel een modern tintje.

Vierkant grind

Het warme voortuintje is voorzien van een kleine plantenbak met drie buxus struiken en een sierlijk gietijzeren hek als afrastering. Het terras  is wat verhoogd, zodat het regenwater goed naar de straat loopt.

Verlegen buxus

KB Sierbestrating 2011©